DANSK GOLF UNION

This article (below) comes from the DANSK GOLF UNION newsletter announcing the launch of the Lyngbygaard project in Denmark. This is one of two projects we were just commissioned to design. As I write this, we are making preparations to travel to Denmark to review the preliminary staking of these golf courses on site. The intention is to verify the location of each golf hole before we commence detailed design plans.

I will provide updates on these projects, which will be our first designs in Denmark. We are looking forward to the challenges of working within the strict envirionmental requirements in Denmark.


Flemming Vennekilde, Project Manager


Eksklusiv Århus-bane efter amerikansk konceptLyngbygaard Golf Center vest for Århus forventes færdigt i foråret 2009 efter investeringer på et halvt hundrede millioner.Af Jens Christensen, 24. november 2006

Efter godt fire års målrettet arbejde er investorerne bag det ambitiøse golfbaneprojekt Lyngbygaard Golf Center A/S nu klar til at realisere planerne. 108 hektar af den jord, der tilhører den østjyske herregård Lyngbygaard, skal blive til den første nye golfbane i Århus Kommune i 20 år. Området ligger smukt i skovkanten en lille kilometer vest for landsbyen Lyngby og kun godt 12 kilometer fra Rådhuspladsen i Århus. Projektet får en samlet anlægssum på 45-55 mio. kroner.

Anlægget, der forventes at være helt færdigt i maj 2009, kommer til at bestå af tre 9-hullers sløjfer. To 9-hullers sløjfer udgør mesterskabsbanen med par 72 og en samlet længde på godt 6.200 meter fra gul tee. Alle huller anlægges med fire teesteder. De sidste ni huller bliver en såkaldt »executive course,« som med par 34 og en længde på ca. 2.600 meter fra gul tee, bliver ideel for dem, der gerne vil nå ni huller efter fyraften.

Kvalitet i højsædet- Konceptet er taget fra USA, hvor man mange steder har ni huller, der er lidt kortere, og som giver mulighed for at spille en hurtigere runde. Det betyder ikke, at det bliver ni mindre gode huller. De får samme høje standard som de øvrige huller, siger Flemming Vennekilde, der sammen med de tre århusianske forretningsfolk og golfspillere, Peter Bohnsen, Lars Kjær og Uffe Jakobsen samt godsejer Niels Jørgen Bønløkke og Thomas Bjørn har skudt i alt 4,4 mio. kr. ind i aktieselskabet Lyngbygaard Golf Center A/S.

Flemming Vennekilde bliver direktør og daglig leder af selskabet. Han understreger, at kvalitet er et nøgleord i hele projektet:
- Med Lyngbygaard Golf Center er vi ikke i tvivl om, at vi får et produkt, der fuldt ud lever op til prisen - som måske ligger i den højere ende af skalaen - men som også afspejler kvaliteten. Vores holdning er klar: Danmark og i særdeleshed Århus-området har behov for en golfbane, hvor alle detaljer er gennemtænkte og af høj kvalitet. Det skal være et sted, hvor alle kunder -­ både klubbens medlemmer, green fee-spillere og virksomheder, der har firmaarrangementer - får en unik golfoplevelse. Hver gang.

Ud over de 27 huller, anlægges en drivingrange med alle faciliteter, og der bygges et nyt klubhus på 1.000 m2 i to plan. Her skal blandt andet indrettes omklædningsfaciliteter, proshop, café og en restaurant.

Members’ Lounge- Det skal ikke være en snobbet golfklub, men vi vil gerne gøre noget ekstra for de primære kunder, nemlig klubbens medlemmer. Derfor arbejder vi p.t. med planer om at skabe en slags »Members’ Lounge,« hvor klubbens medlemmer uforstyrret kan slappe af og nyde omgivelserne, siger Flemming Vennekilde.

Den endelige beslutning om at igangsætte projekteringen afhænger dog af, at der inden 15. december kan findes 300 B-aktionærer til projektet.

Vi har afholdt tre velbesøgte informationsmøder, hvor der var god interesse for projektet. De første tilmeldinger er allerede kommet. I første tegningsperiode, der løber frem til 15. december, udbyder vi 600 B-aktier, der hver giver spilleret for en person på banen. De første 300 aktier koster 35.000 kr. stykket, mens de efterfølgende koster 40.000 kr., fortæller Flemming Vennekilde.

Senere vil der bliver udbudt yderligere 600 aktier, som bliver solgt på markedsvilkår. Dog ikke under 40.000 kr. stykket. Alle medlemmer skal - ud over købet af en aktie - betale et årligt kontingent, som p.t. forventes at komme til at ligge på ca. 6.500 kr. om året.
Virksomheds-aktierLyngbygaard Golf Center er også i gang med at kontakte det østjyske erhvervsliv med et tilbud, der giver virksomheder mulighed for at købe aktier. Virksomhederne kan frit stille den tilknyttede spilleret til rådighed for en navngiven person ­ f.eks. en medarbejder, som er udstationeret i Århus for en længere periode, bestyrelsesmedlemmer eller indehaveren.

- Interessen for denne model har været stor, og mange ser det som en mulighed for at gøre de ansattes lønpakke mere attraktiv. Vi har også en erhvervsklub på tegnebrættet. Detaljerne er ikke helt på plads endnu, men det er klart, at vi med Thomas Bjørn som investor vil få nogle fordele, som meget få andre erhvervsklubber i Danmark kan matche, siger Flemming Vennekilde.

Ansvaret for banen er lagt i hænderne på det amerikanske golfbanearkitekt-firma von Hagge, der samarbejder med den danske kollega Michael T. Møller. Derudover bliver Thomas Bjørn meddesigner på anlægget. Von Hagge står bag en række kendte baner som Doral Golf & Country Club i Florida (kendt for The Blue Monster), La Costa Country Club i Californien og Bay Hill i Florida. Alle tre baner har i 2006 lagt jord til turneringer på den amerikanske PGA Tour.

Gode referencerRick Baril, der bliver chefdesigner på Lyngbygaard Golf Center A/S, har bl.a. haft ansvaret for projekteringen af Les Bordes i Frankrig, som af Peugeot Golf Guide er kåret til den næstbedste bane i Europa efter Valderrama i Spanien. Rick Baril er også manden bag Le National ved Paris, som husede Open de France i 2006, og Emporda ved Barcelona, som for nylig blev brugt til Europatourens kvalifikation.

I Europa bliver Lyngbygaard Golf Center sammen med et lignende projekt på Stensballegaard Gods ved Horsens Fjord von Hagges første golfbaneprojekt nord for Frankrig.
- For os er dette en enestående chance for at skabe et visitkort, som kan være med til at åbne døre til det nordeuropæiske marked. Selvom vi har gode referencer og et godt navn i branchen, bliver vi i alle nye markeder, vi går ind på, altid mødt med en skeptisk holdning, som går på, om vi nu også kan designe en golfbane til den specielle natur og de specielle forhold på dette sted. Derfor er Lyngbygård og Stensballegaard, der begge udgør fantastisk smukke og velegnede områder til anlæg af golfbaner, en test, hvor vi skal bevise, at vi kan lave golfbaner i høj kvalitet - også i Danmark, siger Rick Baril.
Mere information: http://www.lyngbygaardgolfcenter.dk/

No comments:











von HAGGE, SMELEK and BARIL

Houston, Texas 77070

281-376-8282